Bevara minnet med en fotobok

Nu är det dags att ta tag i bloggandet igen och tänkte då ta upp något som jag äntligen fått tid till att ordna, nämligen en fotobok.
När minnet börjar svikta om man lätt glömmer saker är foton en perfekt källa för återkoppling och reflektion samt för att fräscha upp minnet igen. Exempelvis från den där resan vi gjorde i somras, eller när barnbarnen gifte sig eller bara en helt vanlig vardag som även dessa kan förevigas med foton. Vi har ju nämligen alltid med oss en kamera nu för tiden i och med mobiltelefonen.
Jag letade upp alla foton från en semester vi gjorde till Grekland för många år sedan, men som jag har många goda minnen i från, men glömt en hel del på grund av mitt dåliga minne, men valde i alla fall att plocka fram alla dessa för att göra mig en fotobok, och vad förvånad jag blev när jag märkte hur enkelt det va!
Jag ville enbart ha ut alla bilder från min kamera och in i en fotobok, inga konstigheter eller annat fix med i vilken ordning jag ville ha dem eller olika beskrivande bildtexter. Jag laddade enbart upp dem så hamnade alla bilder i en kronologisk ordning efter vilket datum och tid jag tog bilderna.
Detta gjordes med bara några klick hos en välkänd leverantör av just fotoböcker och några dagar senare damp den ner i brevlådan.
Här om dagen fick jag äntligen tid att slå mig ner i soffan och bläddra i denna fotobok och oj vilka minnen man fick tillbaka. Mycket hade man glömt helt och hållet men med denna fotobok som jag garanterat kommer att bläddra i med jämna mellan rum kom minnet tillbaka och jag kunde drömma mig bort till dessa tider och hur underbart det va.
Så tveka inte om du går i samma tankar som jag, bevara minnet av dina resor eller andra livshändelser med hjälp av en fotobok, det är superenkelt!