Kom ihåg med hjälp av canvastavlor

Minnet är bra men kort brukar alltid bekanta skoja med mig om, och så är det tyvärr på senare dag hos de allra flesta av oss.
Det är bevisat att ju äldre vi blir ju sämre minne får de allra flesta. Men det finns lite olika sätt att fräscha upp minnet eller lagra minnet på ett annat ställe än i hjärnan.
Du kanske inte vill glömma bort den där resan ni nyss gjorde och de roliga stunder ni hade, eller hur barnbarnen såg ut när de växte upp osv.
Jag tänkte här ge er ett kort men väldigt effektivt tips nämligen konst i form av canvastavlor, vanliga tavlor eller kanske än modernare, nya digitala fotoramar.
Tog du en bra bild från just den där semestern du inte vill glömma? Varför inte använda en tjänst online för att skapa en egen canvastavla eller liknande som förevigar detta minne och hänger upp det i din närhet så du kan se det med jämna mellanrum.
När minnet börjar svika så hjälper detta ypperligt, varje gång du går förbi denna canvastavla så fräschas minnet upp och du kommer ihåg alla de där sakerna som hände även utanför motivet på just den canvastavlan.
På detta sätt kan man säga att denna canvastavla är som ett externt minne för dig, du lagrar minnet i denna tavla och laddar in det i hjärnan varje gång du ser den.
Är du skeptisk till att det fungerar? I så fall utmanar jag dig på följande.
Ta fram ett foto från något du glömt av men som du önskar du kom ihåg, och som du kommer ihåg när du ser bilden.
Skapa en canvastavla av bilden och häng upp den någonstans där hemma.
Skriv upp i din kalender, en påminnelse om detta inlägg eller resan och se om du kan komma ihåg vad som hände eller liknande. Gör du det så är det tavlan som hela tiden påminner dig och gör att du ALDRIG kommer att glömma.